Skip to main content

Intro

Med nya Anmälningar blir det möjligt för er att ta emot intresseanmälningar till lagen, hantera formulär och godkänna nya spelare. Automatisera processen från första kontakt med en ny spelare till att den har betalat och är med i laget – utan att ni tappar kontrollen över vem som spelar var.

Kort om Anmälningar
  • Alla lag som tar emot anmälningar syns på en och samma sida, kopplad till er hemsida.
  • Välj mellan öppen anmälan (där vem som helst kan anmäla sig till gruppen) eller att ta emot intresseanmälningar (där ni granskar och godkänner anmälan).
  • Spelaren placeras automatiskt i rätt grupp och får en avisering att betala samtidigt som ledaren får en notis om att det finns en ny medlem i gruppen.

Med nya Anmälningar finns det nu tre sätt för er att ta emot nya medlemmar i SportAdmin. Det finns 1) Nya Anmälningar, 2) Bli-medlem-knappen och 3) Camper & Läger. Nya Anmälningar kommer framåt våren att ersätta Bli-medlem-knappen.

Läs mer om vilken funktion du ska använda när här →

Så funkar Anmälningar

Anmälningssidan

Spelaren hittar er anmälningsida via er hemsida. När spelaren har hittat rätt lag fyller de i sin mailadress. Då får spelaren ett mail där de fyller i sina uppgifter och svarar på eventuella frågor som ni har lagt till (till exempel kring position eller allergier).

Så ställer du in anmälningssidan:

Grupper med öppen anmälan

När spelaren har fyllt i sina uppgifter slussas den vidare till betalning. När spelaren har betalat läggs den automatiskt till i personregistret och i rätt grupp. Då får ledaren en notis om att det finns en ny spelare.

Precis som vanligt går det att ställa in prova-på-perioder för varje lag.

Grupper med intresseanmälan

Har ni ställt in att anmälningar ska granskas hamnar istället spelarens ansökan i en inkorg i SportAdmin. I inkorgen ser ni alla ansökningar och kan godkänna och/eller byta grupp åt personen. När ni godkänner anmälan får medlemmen ett mail om att ansökan är godkänd och ledaren ser spelaren i appen.

Här väljer ni om aviseringen ska gå ut direkt (med 7, 14 eller 21 betaldagar) eller om ni vill avisera senare.

Till kunskapsbanken →

Frågor & Svar

Här har vi besvarat de vanligaste frågorna om funktionen. Har du fler frågor eller vill ha hjälp att komma igång? Kontakta supporten på info@sportadmin.se så hjälper vi dig.

Vad händer med bli-medlem-knappen?

Under våren kommer ni att kunna fortsätta använda bli-medlemsknappen men den kommer framåt hösten att ersättas helt av Anmälningar. 

Hur länkar jag anmälningssidan till vår hemsida?

För att länka anmälningsidan till er hemsida gör du så här:

Navigera till Hemsidan > Välj att lägga till en ny knapp > Designa knappen efter eget tycke och smak > Välj att länka knappen till ”Anmälningsidan”.

Läs mer: Så funkar knappar på hemsidan -> 

Kan våra ledare hantera intresseamälningar till sina egna grupper själva?

Inte i dagsläget, men vi jobbar på att hitta en lösning för det.

Nu använder vi formulär för att hantera köerna till våra lag. Kan vi använda Anmälningar istället?

Absolut! Då borde ni använda intresseanmälan med granskning. 

Vår rekomendation är att ni mailar alla medlemmar som står i kön och  hänvisa dem till att anmäla sig till rätt grupp via nya anmälningar. Då säkerställer ni att alla som står i er kö fortfarande är intresserade och ni slipper behandlar gamla personuppgifter. 

Vill du veta hur du gör inställningarna för Anmälningar? Följ länken till kunskapsbanken!

Till kunskapsbanken →

Leave a Reply